Een Kasteeldag

* Vanaf 6:45 uur gaan de deuren open voor onze” bewoners”.

Bij binnenkomst hangt u uw kinds tas op aan zijn eigen haakje in de hal. De eventuele fles en voeding, knuffel en het overdrachtsschriftje brengt u mee naar binnen.
Er vind een mondelinge overdracht plaats, waarbij onze leidsters de tijd nemen u te woord te staan en de kleine van u over te nemen.

* Om 9:00 uur verwachten wij dat alle kinderen binnen zijn, om zo rustig, gezamenlijk de dag te starten. Als dat niet zo is nemen wij contact op met de ouder.

* Om 9:15 uur starten we de dag bewust aan tafel met fruit en wat drinken, zodat de kinderen hier de gelegenheid hebben te vertellen wat hen bezighoudt. Wij vertellen hen hoe we straks de dag gaan beginnen.
Vervolgens doen we een activiteit (creatief aan de slag met verf, een voorleesverhaal na spelen, liedjes zingen, zelf muziek maken, dansen aan de hand van ons maandthema.) Wanneer een kasteelkind hier geen behoefte aan heeft, mag er uiteraard ook zelfstandig gespeeld worden.

* Om 11:30 uur eten we samen de broodmaaltijd, daarvoor ruimen we met elkaar eerst op.

* Om 12:30 uur gaan de grotere kinderen die daar behoefte aan hebben slapen. De kleinste kindjes zullen hun slaapritme zoveel als mogelijk, gewoon aanhouden als thuis.
De andere kinderen zijn ‘passend’ actief. Dat betekent dat ook voor hun ‘even rusten’ centraal staat. Voorbeelden zijn samen luisteren naar een voorleesverhaal, puzzelen en tekenen.

* Rond 15:00 uur het cracker moment met crackers, rijstwafels en beschuit.
Daarna is er ruimte voor activiteiten of zal er door de kinderen zelf gespeeld worden.

* Om ongeveer 16:30 uur zitten we weer bij elkaar aan tafel, we sluiten de dag af. Dan praten we na over wat er allemaal gebeurd en gedaan is. Incidenteel eten kinderen op dit moment (volgens afspraak) hun maaltijd.

* Bij het ophalen vanaf 16:00 is er een mondelinge eindoverdracht en u kunt alle belevenissen van uw kindje nalezen in zijn schriftje.

* Om 18:15 uur sluit Het Kasteel haar deuren.

 
 

© 2010-2023 Het Kasteel van Alkmaar